dinsdag 28 oktober 2014

Exit Wendy Van Wanten in ‘De Slimste Mens ter Wereld’

Exit Wendy Van Wanten in ‘De Slimste Mens ter Wereld’

Een opvallende kandidate gisteren in ‘De Slimste Mens’. Niemand minder dan actrice en zangeres Wendy Van Wanten maakte haar opwachting om het op te nemen tegen Bart De Pauw en Marnix Peeters. Maar de sexy vrouw ging helaas niet door.

Wendy Van Wanten haalde slechts een score van 92 seconden, ze scoort daarmee net iets beter dan Guy Van Sande die strandde op 65 seconden en Willy Willy die eindigde met 89 seconden op het scorebord.

Weet Wendy ook van wanten in 'De Slimste Mens'?

 Een leuke aflevering van 'De Slimste Mens', met dank aan Wendy Van Wanten. In een vorig leven een goede chanteuse, maar als Wendy noch als Iris Vandekerckhove gaat ze door in de VIER-quiz.

Op geen enkel moment kon Wendy Van Wanten aanspraak maken om zelfs maar voor een rimpeling te zorgen in het spel. Foutje dus ook van Erik Van Looy, die de zangeres vooraf testte, maar dus, euh, laat het ons houden op 'een inschattingsfout' maakte. Een sexy naam en een mooi lichaam met grote borsten alleen is helaas onvoldoende om van betekenis te zijn in 'De Slimste Mens ter Wereld'.

Wendy Van Wanten doet uiteraard geen afbreuk aan het goede spel van het duo De Pauw-Peeters. Bart won moeiteloos, omdat hij op de strategische momenten maximaal tijd binnenhaalde, Peeters had maar drie vragen nodig om de finale te winnen.

De leukste quotes

Wendy Van Wanten: 'Het is niet direct mijn betrachting om Slimste Mens te worden. 't Is eerder dat ik blij ben dat ik u nu in het echt zie, want ik kijk altijd vanuit mijn bedje'.

De Pauw (op de vraag of hij de hand van Wendy wil vasthouden): 'Voor geld danst de beer'.

De Pauw (over borsten): 'Bij mij is dat ook allemaal puur natuur, maar ik vrees dat ik meer borsten heb dan Wendy'.

De Pauw (over zijn outfit): 'Ik zit al heel de tijd mijn buik in te trekken. Da's een hemdje dat ik ergens een aantal kilo's geleden heb gekocht'.
Geubels (over deelname Wendy): 'Fantastisch. Ik voelde het al heel de dag aan mijn Franske'.

Geubels (over gelijkenis met Marnix): 'Ik heb echt waar naar ons moeder gebeld om te vragen of die ooit ergens een kind heeft afgestaan. Ze zei neen, maar ik heb alleen spijt dat ik dat nooit met u heb gedaan'.

Geubels: 'Ik sta hier al vijf jaar met de Geubels en het is de eerste keer dat hij iets interessants zegt'.

Geubels: '52 miljard kippen op de wereld en de schoonste zit hier'.

Hilarisch moment
Niet in de quiz, wel met Geubels, over solliciteren bij Colruyt: 'Die gast vraagt aan mij: waarom wil u hier werken? Ik zeg ik zijn zot van rekken. Ik kan geen rek zien of ik wil het vullen. Hebt u ervaring? Janeen, denkt gij dat ik hier 's nachts rekken kom vullen? Die mens vroeg, wat trekt u aan in de functie? Ik zeg een broek en een hemd zeker...'.

Kantelmomenten
 1.            Al na de tweede ronde bengelt Wendy Van Wanten met groot tijdverschil achter de anderen.
2.            De zangeres puzzelt slecht en schuift zo 90 seconden door naar De Pauw.
3.            In de 'Galerij' kan niemand het verschil maken.
4.            Van Wanten weet maar 2 antwoorden na haar filmfragment. Na de volledige filmpjesronde heeft ze meer seconden dan bij de aanvang van het laatste spel.

De eindstand (voor het finalespel)
1.    Bart De Pauw    470 sec.
2.    Marnix Peeters    205 sec.
3.    Wendy Van Wanten    92 sec.

De stand
1.    Kirsten Lemaire    4 deelnames, 3 keer gewonnen, 1 finale verloren
2.    Guillaume Van der Stighelen    4 deelnames, 3 keer finale gewonnen, 1 finale verloren
3.    Marnix Peeters    3 deelnames, 1 keer gewonnnen, 2 keer finale gewonnen
4.    Luc De Vos    3 deelnames, 2 keer gewonnen, 1 finale verloren
5.    Bart De Pauw    2 deelnames, 2 keer gewonnen

"Ik ben een borsten- en billenman, Wendy"

In "Iedereen beroemd" krijgen Jos en Jacqueline elke week een BV over de vloer. Jacqueline is er niet en daarom heeft Jos zijn neef Benny uitgenodigd. En de twee heren zijn duidelijk in hun nopjes als niemand minder dan Wendy Van Wanten bij hen op de sofa plaatsneemt. Vooral neef Benny steekt zijn bewondering niet onder stoelen of banken.

maandag 27 oktober 2014

Wordt Wendy Van Wanten de slimste mens ter wereld?

 
Wordt Wendy Van Wanten de slimste mens ter wereld?

Wendy Van Wanten maakt op maandag 27 oktober haar intrede in De Slimste Mens ter wereld. Hoe ver de zangeres zal geraken ontdekken we vanaf maandag in De Slimste Mens ter wereld. Wendy neemt het op tegen Marnix Peeters en Bart De Pauw.

 De Slimste Mens ter wereld

van maandag tot donderdag om 22u00 op VIER

 DE SLIMSTE MENS De schande van elf jaar geleden, toen Bart De Pauw als jonge tv-maker al bij zijn eerste deelname in de allereerste reeks van 'De Slimste Mens ter Wereld' naar huis werd gespeeld -een aflevering die toen overigens door Erik Van Looy werd gewonnen-, is uitgeveegd. De 46-jarige De Pauw maakte een opmerkelijke entrée, kwam eerder traag op gang, maar speelde nadien de concurrentie op een hoopje. 'Wint' was dus het woord dat ontbrak in de titel.

De deelnemers die de volgende dagen, misschien wel weken, afspraak hebben in 'De Slimste Mens ter Wereld' zijn gewaarschuwd. Bart De Pauw wil winnen, winnen en nog eens winnen. Dat hebben auteur-journalist Marnix Peeters en Gents wereldwonder Luc De Vos meteen mogen ondervinden. Zij werden door De Pauw naar de finale verwezen. Daar bewees Peeters het spelletje goed te kennen. Puur strategisch wuifde hij Luc De Vos uit. Arme Wendy Van Wanten, die het maandagavond tegen deze twee competitieve strijdbeesten moet opnemen.

Hilarische momenten
1. De drie kandidaten moeten lachen zonder hun lippen te bewegen. Bart de Pauw bewijst niet alleen een goede quizzer te zijn, maar ook een uitstekend, euh, acteur.
2. Lieven Scheire licht toe aan wat en hoe denkt tijdens het vrijen. Maakt geluid van een wasmachine. 'Of een microgolfoven. Ping', repliceert Bart.
3. Erik Van Looy krijgt voor het eerst dit seizoen de slappe lach, tijdens een vraag over oorlog in het Midden-Oosten. Erik wil de naam van een buurland van Jordanië horen, maar krijgt de vraag niet gesteld.   

Kantelmomenten
1. Na twee ronden staat De Pauw nog altijd onder zijn startscore. Maar hij blijft kalm. Een bewijs dat hij het spel perfect beheerst.
2. De drie kandidaten spelen een sterke fotoronde, waardoor niemand het verschil kan maken.
3. De Pauw speelt als enige een nagenoeg perfecte filmpjesronde en maakt zo het (grote) verschil.
4. De Vos weet in de finale meer dan dubbel zoveel goede antwoorden te geven dan Peeters, maar die laatste speelt strategisch perfect door zich bij de 'mogelijk laatste vraag' onder de score van De Vos te laten zakken.   

Eindstand (voor het finalespel)
1. Bart De Pauw 372 sec.
2. Marnix Peeters           301 sec.
3. Luc De Vos    182 sec. 

De stand
1. Kirsten Lemaire        
    4 deelnames, 3 keer gewonnen, 1 finale verloren
2. Guillaume Van der Stighelen
    4 deelnames, 3 keer finale gewonnen, 1 finale verloren
3. Luc De Vos
    3 deelnames, 2 keer gewonnen, 1 finale gewonnen
4. Marnix Peeters
    2 deelnames, 1 keer gewonnen, 1 finale gewonnen 

Nieuwkomer maandag: Wendy Van Wanten

 De Antwerpse hip hop-artieste Slongs Dievanongs heeft aangekondigd deel te nemen aan het nieuwe seizoen van 'De Slimste Mens Ter Wereld'. En Slongs zou Slongs niet zijn, mocht ze het niet op haar eigen manier doen. Met een korte rap maakt ze de fans warm voor haar deelname.

Op de Facebookpagina van 'De Slimste Mens ter Wereld' staat een korte video waarin Slongs al rappend aankondigd dat ze mee zal dingen naar de titel van 'De Slimste Mens ter Wereld'.

Op 14 oktober begint het twaalfde seizoen van de populaire quiz met quizmaster Eric Van Looy. Aan zijn zijde staat een vijfkoppige jury met Philippe Geubels, Herman Brusselmans, Bart Cannaerts, Bruno Vanden Broecke en Lieven Scheire.

Eerder werd al bekendgemaakt dat onder anderen Bart De Pauw, Jeroen Meus, Luc De Vos, Wendy Van Wanten, Pat Krimson, Gert Verhulst en Jan 'The Sky is the Limit' Kriekels deelnemen dit jaar.

Wie schiet deze keer de hoofdvogel af en wordt de opvolger van Gilles De Coster? Volg het vanaf 14 oktober 2014 op VIER.

woensdag 8 oktober 2014

Wordt Wendy Van Wanten ‘De Slimste Mens’?

 
Wordt Wendy Van Wanten ‘De Slimste Mens’?

 Iris Vandenkerckhove (54), beter bekend als Wendy Van Wanten, zal dit najaar te zien zijn in De Slimste Mens ter Wereld. Dat vernam onze redactie uit goede bron. De deelname betekent voor Van Wanten haar tv-comeback. Of die lang zal duren, hangt af van haar parate kennis.

Beetje bij beetje raakt de lijst bekend van BV’s die dit najaar zullen strijden voor de titel van De Slimste Mens ter Wereld, de populaire tv-quiz van Erik Van Looy die op 14 oktober van start gaat. Zo lekte al uit dat Bart De Pauw, Jeroen Meus, Rani De Coninck, Maarten Vangramberen, Jan Hautekiet, Kirsten Lemaire, Fatma Taspinar, Luc De Vos en Pat Krimson het beste van zichzelf zullen geven. En nu wordt daar ook de naam van Wendy Van Wanten aan toegevoegd.

Bij Vier wil men het nieuws niet bevestigen. ‘Het klopt dat Iris heeft deelgenomen aan de cafétesten voor De Slimste Mens en de kans dat ze daadwerkelijk zal deelnemen is groot, maar we kunnen hier nog geen uitsluitsel over geven’, zegt perscoördinator Lies Maesschalck. ‘Daarvoor moeten er eerst nog een heleboel agenda’s gecheckt worden. We zullen de kandidaten te gepasten tijde bekendmaken.’

Onze bron is echter formeel over de deelname van Wendy Van Wanten, die hiermee haar tv-comeback zal maken.

Op 25 september 2014 was het theaterstuk Calendar Girls te zien in Palethe, Overpelt.

Dit prachtig toneelstuk werd geacteerd door bekende actrices en acteurs nl. Wendy Van Wanten (Chantal), Ann De Winne (Trees), Marleen Merckx (Annie), Lulu Aertgeerts (Chris), Hilde Van Wesepoel (Rita), Karen Jacobs (Irene), Leah Thys (Marie), Nathalie Wijnants (Brenda/Daisy), Guillaume Devos (Laurens/Liam), Erik Goris (Mark) & Wim Stevens (Luc/reporter). Een aangrijpend verhaal waarin een vrolijk het slechte nieuws krijgt van zijn dokter. Een verhaal dat ieder van ons op één of andere manier ooit treft. Wendy Van Wanten: "Jazeker, ieder maakt zoiets gelijkaardigs mee en het brengt weleens herinneringen op bij het spelen van deze rol. Iedereen krijgt wel een te maken met zo'n verlies."
 
Hoe is de sfeer onder de Calendar Girls, zijn jullie vriendinnen? "Ja, de gezelligheid is er steeds, inderdaad, vriendinnen onder elkaar, er is totaal geen jaloerzie of afgunst onder ons. Bij elke voorstelling is de gezelligheid aanwezig, we zijn elkaar graag", aldus de stralende Wendy. Na afloop gingen de actrices en acteurs iets drinken in de cafetaria van de Palethe. Ook is er een naaktkalender te koop die ze met veel plezier signeerden. Deze opbrengst gaat naar het goede doel tegen kanker! Ze namen ook de tijd om te poseren met de fans. Een geslaagde avond in het Limburgse Overpelt. Op de foto v.l.n.r.: Guillaume Devos, Leah Thys, Wendy Van Wanten, Lulu Aertgeerts, Wim Stevens, Hilde Van Wesepoel en Erik Goris in de cafetaria, Palethe.

Wendy Van Wanten springt topless het zwembad in (foto)

Het is voor iedereen mooi weer. Ook voor Wendy Van Wanten, die het zomergevoel viert met een plons in het zwembad. En hoe minder stof ze daarbij nodig heeft, hoe beter. Vandaar dat ze het ook gewoon topless deed.Wendy Van Wanten mag dan wel 54 hete zomers tellen, het is nooit te laat – er zijn uitzonderingen – om het zwembad in te springen en urenlang te chillen op je luchtmatras. Met zulke temperaturen is dat zelfs een must, en daarom hield Wendy Van Wanten zich totaal niet in en sprong ze haar zwemkom in.

Om te vermijden dat de zon haar bovenstukje in haar huid zou branden, liet ze dat ook gewoon achterwege. Een plaatselijke getuige maakte daar een kiekje van en daardoor kunnen wij nu stiekem meepiepen. Ach, ze vindt het nog zo leuk.