zaterdag 8 november 2014

Ook Wendy Van Wanten wil dialect redden

 
Ook Wendy Van Wanten wil dialect redden

De Confrerie Eversam, een groep binnen het Dialectgenootschap Bachtn de Kuupe, nam in de kerk van Hoogstade drie nieuwe ‘verdienstelijke West-Vlamingen’ in haar rangen op. Zangeres Wendy Van Wanten hoeft weinig toelichting. Ze werd bekend door haar sappige Vlaamse dialect in de Pinup club in heel Nederland en België. Zij is nu jonkvrouw van de Confrerie, net als actrice Anne Denolf. Joris Missiaen, zaakvoerder van 't Potje Paté in Alveringem, is de nieuwe ridder.

Loge10 producties brengt op zaterdag 1 november de komedie Calender Girls naar de grote schouwburg in Hasselt. Calendar Girls vertelt het waar gebeurde verhaal van een groep gewone vrouwen die een naaktkalender uitbrengen voor het goede doel.

De film was al een groot succes, maar de Vlaamse toneelversie slaat werkelijk alles. In de rolverdeling zien we Marleen Merckx, Nathalie Wijnants, Wendy Van Wanten, Ann De Winne, Karin Jacobs, Hilde Van Wesepoel, Lulu Aertgeerts en Leah Thijs als de dames van de plaatselijke vrouwenvereniging die smaakvol naakt uit de kleren zullen gaan.

In het bijzijn van de acteurs Erik Goris, Guillaume Devos en Wim Stevens leidt dat tot de nodige gêne, complexen en hilariteit. De Calendar Girls zullen uiteindelijk meer onthullen dan ze ooit durfden te dromen. In 2010 werd het stuk bekroond als beste comedy.

Op 1 november was het theaterstuk Calendar Girls in het Cultureel Centrum van Hasselt te zien. Gespeeld door veel bekende Vlamingen.

Het is een aangrijpend verhaal waar iedereen ooit op één of andere manier te maken krijgt, een groot verlies in je leven. Maar er zijn ook grappige taferelen in verwerkt. In het verhaal krijgt een man slecht nieuws te horen van zijn dokter.

Na afloop van de voorstelling kwamen de acteurs en actrices naar de cafetaria, waar de mensen hun naaktkalender konden laten signeren. Die kon men die avond kopen en de opbrengst gaat naar het goede doel Kom Op tegen Kanker.

Op de foto (genomen in cafetaria Cultureel Centrum Hasselt) Ann De Winne (Trees), Wendy Van Wanten (Chantal), Karin Jacobs (Irene), Marleen Merckx (Annie), Lulu Aertgeerts (Chris), Hilde Van Wesepoel (Rita), Nathalie Wijnants (Brenda/ Reporter/ Daisy), Guillaume Devos (Laurens/Reporter/Liam) & Erik Goris (Marc Janssens). Ook Wim Stevens & Leah Thys spelen mee aan deze voorstelling. Het was een succesvolle avond.