zaterdag 4 januari 2014

Nieuwjaarsduik Oostende 2014: Wendy Van Wanten duikt in rood badpak Noordzee in

Nieuwjaarsduik Oostende 2014: Wendy Van Wanten duikt in rood badpak Noordzee in

De jaarlijkse Nieuwjaarsduik 2014 in Oostende lokte zaterdagnamiddag zo'n 5.500 ijsberen naar het strand van Oostende. Nog eens 10.000 toeschouwers volgden het spektakel langs de zijlijn. De Nieuwjaarsduik was dit jaar aan de 26ste editie toe en is traditioneel één grote verkleedpartij.

Blikvanger dit jaar was Wendy Van Wanten, die op uitnodiging van goede vriend en schepen van Toerisme Niko Geldhof (SP.A) in haar meest sexy badpak mee het frisse water indook. Al was 'fris' dit jaar relatief, want met een watertemperatuur van acht graden was de Nieuwjaarsduik vandaag één van de warmste edities ooit.

Niemand minder dan Wendy Van Wanten sprong ook mee het ijskoude water in!

En natuurlijk wilde iedereen, in bikini, short, badpak of bijna geheel naakt of niet, op de foto met de bekende Vlaamse zangeres Wendy Van Wanten.

De Nieuwjaarsduik in Oostende is een jarenlange traditie die nog steeds even populair is. Ruim 2.000 enthousiaste duikers schreven zich al op voorhand in!

Nu zaterdag 4 januari verwachten we dan ook opnieuw meer dan 5.000 ijsberen op het Groot Strand van Oostende.

Met een watertemperatuur van 9°C wordt het één van de warmere edities en is het ook voor iets mindere helden een haalbare uitdaging.

IN ZEE MET Wendy Van Wanten

Traditioneel nemen ook tal van bekende gezichten deel. Zoals elk jaar zijn Gella Vandecaveye en Harry Van Barneveld er weer bij.

Maar ook Wendy Van Wanten en Frans duiken dit jaar, en dat voor het eerst, de Noordzee in.

Voor de tweede keer op rij is de Nieuwjaarsduik helemaal live te volgen via de radio: Studio Brussel brengt verslag uit van 13u tot 18u.

Alle deelnemers worden getrakteerd op een heerlijk Royco soepje, een toffe muts, een gratis Smeets jenevertje voor de 18-plussers, een Red Bull, een stevige opwarming door enthousiaste instructoren en een goedgevulde prijzentas achteraf.

Online voorinschrijven kan nog tot en met vanavond 23u59. De dag zelf kan je inschrijven vanaf 11u naast het Stedelijk Zwembad in Oostende. Net voor de Duik is er de spectaculaire massa warming-up en de Duik zelf vindt plaats om 15u op het Groot Strand voor de Drie Gapers.

Om voor of na de Nieuwjaarsduik op te warmen kunnen de deelnemers terecht bij de DVV-stand op de dijk. Daar wachten een lekker warme "hot tub" en/of een hete sauna.

Ook Wendy Van Wanten duikt het nieuwe jaar in

In Oostende is de 26ste Nieuwjaarsduik vandaag een absolute recordeditie geworden. Maar liefst sexy 5.500 ijsberen doken de Noordzee in, hot. Tussen de deelnemers waren er met Gella Vandecaveye, Harry Van Barneveld, Wendy Van Wanten en haar man Frans ook enkele bekende gezichten van de partij.

5.500 waaghalzen trotseren Nieuwjaarsduik in Oostende

In Oostende is de 26ste Nieuwjaarsduik vandaag een absolute recordeditie geworden, bevestigt Greg Broekmans van organisator Golazo. Liefst 5.500 ijsberen doken de Noordzee in.

Met een temperatuur van negen graden lag het Oostends zeewater er uitnodigend bij. "Tijdens de koudere edities lag de temperatuur van het water telkens tussen de twee en de drie graden", verduidelijkt Greg Broekmans. Hierdoor durfden ook de ietwat gevoeligere ijsberen deel te nemen aan de Nieuwjaarsduik.

Traditiegetrouw liepen alle deelnemers om 15.00 uur richting het water. "Alles is perfect verlopen zonder incidenten. We mogen echt wel spreken van een recordeditie. Na afloop kregen alle deelnemers jenever en soep", klinkt het.

Tussen de deelnemers waren er met Gella Vandecaveye, Harry Van Barneveld, Wendy Van Wanten en haar man Frans ook enkele bekende gezichten van de partij. Er kwamen naar schatting 10.000 supporters en sympathisanten een kijkje nemen op het Groot Strand van Oostende. Bekijk enkele beelden van de Nieuwjaarsduik in bijhorende fotoreeks.
 

1 opmerking: