zondag 1 december 2013

Zangeres Wendy Van Wanten wordt champagnemerk


Zangeres Wendy Van Wanten wordt champagnemerk

Met een champagne die haar naam draagt, ziet Wendy Van Wanten een droom in vervulling gaan. ‘Champagne is al jarenlang mijn lievelingsdrank’, vertelt de 53-jarige zangeres in het Laatste Hieuws.

Wendy brengt de champagne op de markt samen met MSC Cruises. ‘Ik heb zelf mijn champagne mogen kiezen en natuurlijk is de naam op het etiket ook Wendy van Wanten’, zegt ze. Op 30 augustus zullen de bubbels voor het eerst geproefd worden op de MSC Magnifica.

Vlaamse sterren op het podium

Op het Stationsplein hield vrijdag de zomertournee van de digitale televisiezender Anne halt. Ook heel wat Vlaamse zangers traden aan. In de namiddag begonnen Sasha Rosen, Matthias Lens en Frank Galan aan de concertenreeks en 's avonds passeerden ook nog Lasgo, Teek, Wendy Van Wanten en 3M8S de revue.

Wendy Van Wanten deelt hete zelve met de wereld

De heetste dag van het jaar 2013 vroeg natuurlijk om een bijbehorende outfit. Voor Wendy Van Wanten was de keuze snel gemaakt: een luchtige sexy bikini, perfect om in de tuin te paraderen, hot. De 53-jarige zangeres, actrice en mediafiguur deelde het plaatje maar wat graag met haar fans via Facebook. ‘Hebben jullie het ook zo warm?’, schreef ze daarbij onder de foto.

En waarom ze zo’n grote hoofdtelefoon droeg en lijkt te zingen in badpak? ‘Ik ben aan het repeteren voor mijn duet met Jo Vally dat ik zal brengen op de Oogstfeesten in Aalter’, klonk het.

Wendy Van Wanten en Luc Caals proeven van ‘eerste’ Hollandse maatjes

Twee weken later dan voorzien bracht de Broodwinner gisteren naar jaarlijkse traditie de eerste ton Hollandse maatjes op Belgische bodem. Wendy Van Wanten en Luc Caals lieten zich de lekkernij welgevallen.

Oostende heeft er langer op moeten wachten dan gepland, maar eindelijk zijn ze er: de eerste echte Hollandse maatjes. Glenn Dangreau van het Maatjescomité bracht gisteren met het opleidingsschip de Broodwinner aan het staketsel het eerste tonnetje op het droge onder het goedkeurend oog van eregasten Vlaamse Wendy Van Wanten en komiek Luc Caals.

Weliswaar symbolisch, want je kon deze week op enkele plaatsen de Hollandse Nieuwe al proeven. ‘Dat mag misschien zo zijn. Maar wat men ook beweert, dit is het enige officiële moment dat de nieuwe maatjes bij ons aan land worden gebracht’, zegt Glenn. ‘Die traditie vindt in Oostende al 38 jaar plaats en we hebben daarover afspraken met Nederland. Tal van gemeenten apen ons inmiddels na, maar het enige echte gebeuren vindt hier plaats.’

Het is pas de tweede keer ooit dat de blijde intrede van de nieuwe maatjes uitgesteld is. De eerste keer deed zich voor in 2006. ‘We konden echt niet anders’, vertelt Glenn. ‘Door het slechte weer tijdens het voorjaar was de haring nog niet van de juiste kwaliteit om verwerkt te worden. Voor een goede Hollandse Nieuwe heb je een vis nodig met het juiste vetgehalte. Daar was het dus nog even op wachten. Jammer, want we hadden ze maar al te graag willen voorstellen tijdens de Kaaifeesten.’

Eregasten Wendy Van Wanten en Luc Caals mochten als eerste proeven en waren het er net als iedereen over eens: de nieuwe lichting smaakt opperbest. ‘Ik eet ze iedere dag’, bekent Caals. ‘Ze smeren de keel en zijn goed voor de stem.’ Ook Wendy liet het zich smaken. ‘Ik ben geboren en getogen in Oostende en dan moet je vis wel lekker vinden. De nieuwe maatjes waren het zeker waard om op te wachten. Ik eet ze niet iedere dag zoals Luc, want ik moet toch nog op mijn lijn passen’, zegt Wendy glimlachend.

Wendy Van Wantenwerkt aan eigen parfum

Wendy Van Wanten is bezig met de ontwikkeling van een eigen parfum. Dat liet ze zich gisteren ontvallen in het programma van Otto-Jan Ham op Studio Brussel en ze kon het ons bevestigen. ‘Ik werk daar momenteel samen met mijn manager aan, maar ik kan nog niet zeggen welke geur het wordt. Ook wanneer het parfum op de markt komt en hoe het gaat heten, staat nog niet vast.’

BV’s geven zich bloot in de kleedkamer

Nog geen jaar nadat Dave Peters (36) de deur van de VRT achter zich dichttrok, gaat die deur weer open. Vanaf zaterdag duikt hij op Radio 2 in de kleedkamers van bekende Vlamingen.

Dave Peters presenteert vanaf zaterdag 1 juni het Radio 2-programma Kleedkamergeheimen, waarin hij telkens twee bekende Vlamingen ontvangt, naakt. Die krijgen een straf verhaal van een bekende verteller uit de sportwereld te horen en moeten raden of dat verhaal waar is, of gelogen. In een andere spelronde moeten de BV’s raden welke bekende collega er in de kleedkamer zit. Het is ook de bedoeling dat de bekende gasten een paar details over hun privéleven prijsgeven. Op de gastenlijst staan onder meer Hanne Troonbeeckx, Wendy Van Wanten, Linda De win, Ann Reymen, Zaki en Roel Vanderstukken. De bekende vertellers komen uit de wereld van de sport: ex-bokser Freddy De Kerpel, ex-voetballer Leo van der Elst, voetballers Kristof Snelders en Cisse Severyns en sportverslaggever Jos Willems.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten