maandag 14 juli 2014

Wendy van Wanten hoogtepunt op gratis vedettenparade


Wendy van Wanten hoogtepunt op gratis vedettenparade

De Tabakommegang is intussen uitgegroeid tot een vaste waarde in Meulebeke, Ardooie en Pittem. Vooral de Vedettenparade op zondagnamiddag lokt veel bezoekers. En dit jaar zal zangeres Wendy van Wanten schitteren op het podium.
De organisatie van de traditionele Tabakommegang houdt nog steeds vast aan een puur en onvervalst volksfeest. Ook dit jaar organiseren ze een feestprogramma voor de hele familie.

‘Dankzij onze trouwe groep van vrijwilligers en zo’n driehonderd sponsors slagen we er nog altijd in de Vedettenparade op zondagavond gratis aan te bieden’, zeggen de organisatoren.

Starten doen ze al op vrijdag 25 juli 2014 met een frietkaarting in de feesttent. Op zaterdag is het kinderdag. Vanaf 14.30 uur is er een creatief dansprogramma met Piekenot. Alle kinderen van drie tot twaalf jaar kunnen gratis deelnemen.

‘Iedereen is natuurlijk welkom, maar het is toch vooral om onze lokale jeugd eens goed te verwennen’, zegt Bernard De Marez.

Om 17 uur start een grote vinkenzetting in de Bloemgatstraat en om 20 uur is er de tweede grote frietkaarting van het weekend.

De zondag moet de hoogdag worden van het feestweekend. Beginnen doen ze met de Tabakommegangfietsroute die start aan het Kerkplein. Zowel wielertoeristen (route van ongeveer 80 kilometer) als gezinsfietsers (route van ongeveer 20 kilometer) kunnen gratis deelnemen.

Wendy van Wanten
Vanaf 14 uur wordt iedereen verwacht op de terreinen van transportbedrijf Wittouck voor de twintigste Vedettenparade met Danny Supply, Lisa del Bo, Frank Galan, Wendy van Wanten en Peter Koelewijn.

‘Wij zijn trots dat we zo een grote namen gratis kunnen aanbieden’, zegt De Marez.

Voor de kinderen zijn er doorlopend kermisattracties, schminkclowns en springkastelen.

De maandag staat in het teken van de senioren met om 14 uur een Heilige Misviering in de Sint-Antoniuskerk en daarna een kaarting in de Witte Hoeve.

In AMUZ, de voormalige Sint-Augustinuskerk in de Antwerpse Kammenstraat, is de 28-jarige doctoraatsstudent Willem Joris verkozen tot de tweede Mister Gay Vlaanderen.

Joris, een Leuvenaar, is het komende jaar ambassadeur-woordvoerder van de holebigemeenschap én van de vzw 'Help Mij', die zich inzet om het taboe rond depressie te doorbreken. Hij zal bovendien Vlaanderen vertegenwoordigen op de Mr. Gay Europe & World verkiezing.

Organisatoren Bram Bierkens en Ivan Denis stampten het initiatief vorig jaar uit de grond omdat "er al zoveel schoonheids- of andere verkiezingen in Vlaanderen bestaan, waarbij aan elke doelgroep leek te zijn gedacht behalve de gay mannen".

De eerste winnaar werd de 34-jarige verzekeringsagent Tom Goris, die verkozen werd door een jury met daarin onder meer Pascal Smet, toenmalig (en momenteel uittredend) Vlaams minister van Gelijke Kansen.

De Wever, Wendy van Wanten en Urbanus in de jury

Dit jaar stelden 70 mannen zich kandidaat, waarvan er na een preselectie dit voorjaar in Gent 12 overbleven voor de finale. In de jury zaten onder meer Bart De Wever, Urbanus, Wendy van Wanten
en één omroepster en Vlaamse actrice Andrea Croonenberghs.

Zij moesten de sexy kandidaten quoteren op hun looks, maar toch vooral inhoud. De deelnemers moesten immers onder meer een vragenlijst van holebikoepel Cavaria invullen, een T-shirt met een persoonlijke boodschap ontwerpen en een kunstwerk maken. Het publiek, dat de voorbije maanden online zijn stem kon uitbrengen, kon overigens voor de helft mee beslissen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten