maandag 27 oktober 2014

Wordt Wendy Van Wanten de slimste mens ter wereld?

 
Wordt Wendy Van Wanten de slimste mens ter wereld?

Wendy Van Wanten maakt op maandag 27 oktober haar intrede in De Slimste Mens ter wereld. Hoe ver de zangeres zal geraken ontdekken we vanaf maandag in De Slimste Mens ter wereld. Wendy neemt het op tegen Marnix Peeters en Bart De Pauw.

 De Slimste Mens ter wereld

van maandag tot donderdag om 22u00 op VIER

 DE SLIMSTE MENS De schande van elf jaar geleden, toen Bart De Pauw als jonge tv-maker al bij zijn eerste deelname in de allereerste reeks van 'De Slimste Mens ter Wereld' naar huis werd gespeeld -een aflevering die toen overigens door Erik Van Looy werd gewonnen-, is uitgeveegd. De 46-jarige De Pauw maakte een opmerkelijke entrée, kwam eerder traag op gang, maar speelde nadien de concurrentie op een hoopje. 'Wint' was dus het woord dat ontbrak in de titel.

De deelnemers die de volgende dagen, misschien wel weken, afspraak hebben in 'De Slimste Mens ter Wereld' zijn gewaarschuwd. Bart De Pauw wil winnen, winnen en nog eens winnen. Dat hebben auteur-journalist Marnix Peeters en Gents wereldwonder Luc De Vos meteen mogen ondervinden. Zij werden door De Pauw naar de finale verwezen. Daar bewees Peeters het spelletje goed te kennen. Puur strategisch wuifde hij Luc De Vos uit. Arme Wendy Van Wanten, die het maandagavond tegen deze twee competitieve strijdbeesten moet opnemen.

Hilarische momenten
1. De drie kandidaten moeten lachen zonder hun lippen te bewegen. Bart de Pauw bewijst niet alleen een goede quizzer te zijn, maar ook een uitstekend, euh, acteur.
2. Lieven Scheire licht toe aan wat en hoe denkt tijdens het vrijen. Maakt geluid van een wasmachine. 'Of een microgolfoven. Ping', repliceert Bart.
3. Erik Van Looy krijgt voor het eerst dit seizoen de slappe lach, tijdens een vraag over oorlog in het Midden-Oosten. Erik wil de naam van een buurland van Jordanië horen, maar krijgt de vraag niet gesteld.   

Kantelmomenten
1. Na twee ronden staat De Pauw nog altijd onder zijn startscore. Maar hij blijft kalm. Een bewijs dat hij het spel perfect beheerst.
2. De drie kandidaten spelen een sterke fotoronde, waardoor niemand het verschil kan maken.
3. De Pauw speelt als enige een nagenoeg perfecte filmpjesronde en maakt zo het (grote) verschil.
4. De Vos weet in de finale meer dan dubbel zoveel goede antwoorden te geven dan Peeters, maar die laatste speelt strategisch perfect door zich bij de 'mogelijk laatste vraag' onder de score van De Vos te laten zakken.   

Eindstand (voor het finalespel)
1. Bart De Pauw 372 sec.
2. Marnix Peeters           301 sec.
3. Luc De Vos    182 sec. 

De stand
1. Kirsten Lemaire        
    4 deelnames, 3 keer gewonnen, 1 finale verloren
2. Guillaume Van der Stighelen
    4 deelnames, 3 keer finale gewonnen, 1 finale verloren
3. Luc De Vos
    3 deelnames, 2 keer gewonnen, 1 finale gewonnen
4. Marnix Peeters
    2 deelnames, 1 keer gewonnen, 1 finale gewonnen 

Nieuwkomer maandag: Wendy Van Wanten

 De Antwerpse hip hop-artieste Slongs Dievanongs heeft aangekondigd deel te nemen aan het nieuwe seizoen van 'De Slimste Mens Ter Wereld'. En Slongs zou Slongs niet zijn, mocht ze het niet op haar eigen manier doen. Met een korte rap maakt ze de fans warm voor haar deelname.

Op de Facebookpagina van 'De Slimste Mens ter Wereld' staat een korte video waarin Slongs al rappend aankondigd dat ze mee zal dingen naar de titel van 'De Slimste Mens ter Wereld'.

Op 14 oktober begint het twaalfde seizoen van de populaire quiz met quizmaster Eric Van Looy. Aan zijn zijde staat een vijfkoppige jury met Philippe Geubels, Herman Brusselmans, Bart Cannaerts, Bruno Vanden Broecke en Lieven Scheire.

Eerder werd al bekendgemaakt dat onder anderen Bart De Pauw, Jeroen Meus, Luc De Vos, Wendy Van Wanten, Pat Krimson, Gert Verhulst en Jan 'The Sky is the Limit' Kriekels deelnemen dit jaar.

Wie schiet deze keer de hoofdvogel af en wordt de opvolger van Gilles De Coster? Volg het vanaf 14 oktober 2014 op VIER.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten